Veelgestelde vragen

Vraag: Kost het direct geld wanneer u iemand uitnodigt voor een gesprek.
Antwoord: Doorgaans niet. Dit hangt af van het doel van het gesprek. Over eventuele kosten maken wij vooraf goede afspraken.

Vraag: Wie is eigenaar van de tekening als u door een ander bedrijf de uitvoering laat doen?
Antwoord: In het algemeen blijft de tekening eigendom van de ontwerper tot de daarbij behorende verplichtingen voldaan zijn. In overleg kan hiervan worden afgeweken.

Vraag: Wat kost het aanleggen van een tuin?
Antwoord: Dit is van zoveel factoren afhankelijk dat daar zonder nadere informatie niets te zeggen is. Speciale elementen in een tuin zijn veelal kostbaar.

Vraag: Welke afspraken kan ik maken over kosten en planning voor de aanleg van een tuin.
Antwoord: Wilt u de vrijheid hebben om tijdens de aanleg nog allerlei zaken te kunnen veranderen, dan is het aan te bevelen de werkzaamheden in regie te laten doen. Voor een vaste prijs is een goede specificatie van de werkzaamheden vereist. Deze specificatie kan geleverd worden door de ontwerper van de tuin. Op basis hiervan wordt door ons een offerte uitgebracht.

Vraag: Op welke termijn kan begonnen worden met de tuinaanleg?
Antwoord: Neem ruim van tevoren contact op, zeker als het een grote(re) tuin is. Ontwerp en materiaalkeuze vergen de nodige tijd. In onze planning houden we ook rekening met een plotselinge opdracht tussendoor.

Vraag: Welke diensten mag ik van een hovenier verwachten?
Antwoord: Dit is onder meer sterk afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Zult u bij de een alleen terecht kunnen voor de aanleg en onderhoud, bij de grotere bedrijven, zoals BuitenOm, kunt u terecht voor een compleet pakket, waardoor u kunt volstaan met het inschakelen van één bedrijf. Naast het grondwerk en het werken met planten, bomen en heesters verzorgen wij ook het straatwerk, waterpartijen en tuinverlichting. Voor speciale effecten kunnen wij externe adviseurs inzetten. Maar ook in dat geval blijven wij uw aanspreekpunt.

Staat uw vraag hier niet bij? Mail ons dan en wij geven u zo spoedig mogelijk antwoord.